večji manjši print

ZDRAVILA ZA ZDRAVLJENJE ANEMIJ Z VIDIKA FARMACEVTA

Objavljeno 15.02.2017

Vabim vas na strokovno predavanje Gorenjske podružnice SFD, ki bo v četrtek 16.2.2017 ob 20 uri v dvorani NLZOH na Gosposvetski 12 v Kranju. Naslov predavanja je :

Zdarvila ta zdravljenje anemij z vidika farmacevta

Kronična utrujenost in pomanjkanje volje sta tako značilni spremljevalki sodobnega načina življenja, da pogosto niti ne pomislimo, da imata organski vzrok in sicer amenijo. Anemija zaradi pomanjkanja železa je zelo pogosta zlasti pri ženskah v rodni dobi, v nosečnosti, med dojenjem, pa tudi pri starostnikih, pri bolnikih med okrevanjem, pri aktivnih športnikih in ljudeh z vegetarijansko prehrano.
Kolegica Barbara Koder, mag.farm.,spec.klin.farm,, zaposlena v Gorenjskih lekarnah, nam bo predstavila vsa zdravila za zdravljenje anemij zaradi pomanjkanja železa, nas spomnila na pomembna navodila pacientom ob izdaji teh zdravil in na pogoste neželene učinke teh zdravil, predstavila klnični primer, pa tudi prehranska dopolnila z železom ter folno kislino in vitaminob B12, ki sta pomembni mikrohranili za tvorbo eritrocitov.

Na koncu pa sledi še kratka predstavitev njene specialistične naloge z naslovom: Vrednotenje optimizacije terapije z antihipertenzivi v okviru FTP pri populaciji starostnikov.



« nazaj
na vrh strani