večji manjši print

AKTINA VLOGA ZDRAVSTVENEGA OSEBJA PRI SVETOVANJU PREHRANSKIH DOPOLNIL ZA NOSEČNICE

Objavljeno 06.03.2017

Vabim vas na strokovno predavanje Gorenjske podružnice SFD, ki bo v četrtek 23.3.2017 ob 20. uri v dvorani NLZOH na Gosposvetski 12 v Kranju. Naslov predavanja je :

Aktivna vloga zdravstvenega osebja pri svetovanju prehranskih dopolnil za nosečnice


Zdrava nosečnost predstavlja vsaki ženski posebno, lepo obdobje življenja, celotni družini pa čas veselega in srečnega pričakovanja. Za zdravo nosečnost pa samo zdrava, uravnotežena prehrana običajno ni dovolj, saj so potrebe po določenih vitaminih in hranilih povečane, nakaterih naše telo samo ne more proizvajati in jih mora dobiti iz hrane in dodatkov. Zato je prav, da na zdravega novorojenčka mislimo že pred njegovim spočetjem.

Prof.dr. Ksenija Geršak, dr.med., zaposlena na Ginekološki kliniki UKC in na Katedri za ginekologijo in porodništvo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, nam bo predstavila štiri najpomembnejše sestavine - folno kislino, železo, jod in nenasičene maščobne kisline, ki jih je smiselno dodajati v času načrtovanja nosečnosti, v nosečnosti ter v času dojenja, s posebnim poudarkom prav na pomembnosti dodajanja folne kisline pred zanositvijo in v prvem tromesečju.

Polona Gabrovšek, mag.farm., zaposlena v Gorenjskih lekarnah, bo predstavila smernice in priporočila za vitamin D3.

V zadnjem delu pa bo Matevž Aubreht, mag.farm., strokovni sodelavec Medis-a predstavil Novalac prenatalne kapsule in Waya LGG.« nazaj
na vrh strani