večji manjši print

VABILO NA OBČNI ZBOR IN PREDAVANJE

Objavljeno 27.03.2017

Gorenjska podružnica pri Slovenskem farmacevtskem društvu vabi vse svoje člane na občni zbor, ki bo v četrtek, 6. aprila 2017, ob 19. uri v dvorani NLZOH na Gosposvetski 12, v Kranju.

Dnevni red:

1. Imenovanje delovnih teles občnega zbora
2. Poročilo predsednice o delu in poslovanju podružnice
3. Poročilo nadzornega odbora
4. Predstavitev programa dela in finančni plan za leto 2017
5. Razrešitev organov podružnice
6. Obravnava predloga Kodeksa etike članov SFD
7. Volitve predsednika/ce, IO in NO podružnice
8. Minařikovi nagrajenci za leto 2017
9. Imenovanje delegatov za 42. skupščino SFD v Portorožu
10. Podelitev pohval podružnice
11. Razprava in sprejem sklepov

Po končanem občnem zboru sledi strokovno predavanje z  naslovom Naravne metode načrtovanja družine in
zdravljenja neplodnosti.


Hormonska kontracepcija, maternični vložek in pregradne metode so najbolj znane oblike načrtovanja družine. Veliko pa je tudi parov, ki zaradi dojenja, različnih zdravstvenih razlogov ali moralnih zadržkov ne morejo uporabljati teh načinov načrtovanja družine. V teh primerih ginekologi svetujejo naravne metode načrtovanja družine (NND), ki temeljijo na temeljitem poznavanju samih metod in lastnega telesa, samoopazovanju in disciplini.

Milena Igličar, dr.med., spec. ginekologije in porodništva, zaposlena v Zdravstvenem domu v Škofji Loki, se je o metodah Fertilitycare in NaPro dodatno izobraževala na Institutu dr. Thomasa Hilger-sa, v Omahi, ZDA in Liverpoolu, Anglija. Ima zelo veliko izkušenj z naravnimi metodami načrtovanja družine, saj jih že dolga leta svojim pacientkam tudi svetuje. Poleg ostalih metod NND bo podrobneje predstavila metodo Fertilitycare. Zvedeli bomo kdaj so te metode uporabne in kdaj ne, njihove prednosti in slabosti, njihovo zanesljivost, pa tudi naravne metode zdravljenja ginekoloških težav in težavah z zanositvijo (off label use nekaterih poznanih zdravil).
Verjamem, da imamo tudi veliko vprašanj za predavateljico, saj pri nas ne obstaja veliko strokovne literature na to temo.

Vljudno vabljeni!« nazaj
na vrh strani