Decembrsko srečanje Sekcije bolnišničnih farmacevtov

07.12.2023, ob 15.00, MEDIS, Prijavite se do 5. 12. 2023
Prijavite se na dogodek

Vabilo

Spoštovane kolegice in kolegi, članice in člani Sekcije bolnišničnih farmacevtov!

Odbor Sekcije bolnišničnih farmacevtov pri SFD vas vabi na

 

Decembrsko srečanje Sekcije bolnišničnih farmacevtov

 

ki bo v četrtek, 7. decembra 2023 s pričetkom ob 15. uri

v prostorih podjetja Medis d.o.o., Brnčičeva ulica 1, Ljubljana.

Na LZS smo zaprosili za dodelitev licenčnih točk (področje komunikacije).

Program srečanja

15:00 – 15:45  Prihod udeležencev

15:45 – 18:00  Osnove uporabe čuječnosti v odnosih, Robert Križaj 

18:00 – 19:00 Zaključek

Prijavite se čim prej.

Osnove uporabe čuječnosti v odnosih

Interaktivna delavnica o osnovah čuječnosti in njihovi uporabi v odnosih na delovnem mestu in v vsakdanjem življenju. Čuječnost je ne-presojajoče zavedanje sedanjega trenutka. To sposobnost krepimo z rednim in namenskim posvečanjem pozornosti našemu trenutnemu doživljanju, na poseben način. S čuječnostno vadbo povečujemo kvaliteto zavedanja ter stabilnost, kontrolo in učinkovitost pozornosti, kar ima dokazano pozitiven vpliv na širok razpon posameznikovega delovanja: kognicijo, čustvovanje, vedenje in fiziologijo. Čuječnostne prakse so priznan način dopolnilnega zdravljenja širokega spektra psiho-fizičnih težav s strani nacionalnih inštitutov za zdravje v npr. Angliji, ZDA in Skandinaviji ter del standardne ponudbe programov za zaposlene v vodilnih svetovnih podjetjih. Razvijanje čuječnosti je ena izmed najučinkovitejših metod za obvladovanje stresa.

 

Kompetence in reference izvajalca

Robert Križaj, uni. dipl. ekon (Uni-LJ), specializant Gestalt psihoterapije (SFU fakulteta), kvalificiran učitelj 8- tedenskega izvornega programa čuječnosti MBSR (Mindfunlness-Based Stress Reduction) s strani Centra za čuječnost medicinske fakultete Univerze v Massachusetts-u (UMAss), ZDA, in 8-tedenskega nadaljevalnega programa Čuječnost v odnosu (IMP – Interpersonal Mindfulness Program). Oboje kot edini v Sloveniji.

Robert Križaj se iz čuječnosti in joge neprekinjeno izobražuje od leta 1998 pri svetovno priznanih inštitucijah (Center za čuječnost Univerze v Massachusetts-u, ZDA; OMC, Oxford Mindfulness Center, VB; Iyengar Yoga Institute, Indija, ZDA, Nemčija), za kar ima pridobljena potrdila in certifikate. Od leta 2010 je vodil več kot 60 skupinskih tečajev čuječnosti (po 32 pedagoških ur) za udeležence vseh profilov in starosti za splošno populacijo in organizacije.. Je avtor prvega slovenskega priročnika o čuječnosti (Čuječnost, Trening za obvladovanje stresa in polno prisotnost v življenju, Mladinska knjiga, 2020, ’21 in ’23). Z omenjeno tematiko se profesionalno ukvarja od leta 2003.

Spletna stran: https://sati.si/

 

PRIJAVNI OBRAZEC


Osebni podatki:

Imam licenco za samostojno opravljanje poklice magister farmacije pri
izvajalcu lekarniške dejavnosti:

Če želite, da se vam vpišejo licenčne točke, je vpis reg. št. LZS obvezen podatek.

Mesto zaposlitve

Polja označena z ( * ) so obvezna.

Nazaj