HOMEOPATSKE NOVICE IN DECEMBRSKE ŽELJE

Cenjene članice in člani Homeopatske sekcije Slovenskega farmacevtskega društva!

Za nami je še eno aktivno leto, v katerem smo se srečali na Januarskem homeopatskem simpoziju, na Občnem zboru sekcije, kjer smo se izobraževali o novo registriranih tkivnih soleh, se udeležili majske Skupščine SFD v Portorožu.
Poleg naštetih, že ustaljenih dejavnosti in izobraževanj vas vabim k ogledu posodobljene spletne strani Slovenskega farmacevtskega društva in Homeopatske sekcije, kjer lahko najdete Register farmacevtov homeopatov, posodobite tam svoje podatke in tudi najdete pristopni obrazec za register, če vas v njem še ni (podatke ažuriramo dvakrat letno). Za širitev svojega holističnega znanja pa vas vabimo k vpisu v spletno izobraževanje, poimenovali smo ga *Četrtki za homeopatijo*. Organiziramo ga v okviru sekcije v sodelovanju s TOS akademijo za napredno homeopatijo iz Mumbaja, pridružite pa se mu lahko kadarkoli.
Povratne informacije ene od udeleženk so mi polepšale hektični december (ki kar kliče po NuxVomici), zato bi jih – z dovoljenjem kolegice Mojce L. rada delila z vami:
*zelo sem vesela, da sem *študentka* TOS Academy: Četrtki za homeopatijo… Moje izkušnje so zelo dobre. Vedno sem si zaželela takega načina učenja, da res prisluhneš novim znanjem in dognanjem, ko si spočit in si v miru vzameš čas, po potrebi pogledaš ponovno. Meni je tako učenje v veliko veselje. Teme so zanimive, izkušnje predavateljev pa nam zelo pomagajo pri anamnezah: bodisi potrjujejo naša razmišljanja, bodisi odpirajo širše dimenzije pristopa in razmišljanje izven dosedanjih pristopov. Nadgrajujejo znanje, ki smo ga dosedaj hvaležno in s spoštovanjem sprejemali. Veliko novega znanja sem že preizkusila v parksi, od doziranja do posvečanja večje pozornosti pri anamnezi določenim izrazom, tudi neverbalnim znakom
pacientov. Ta predavanja nam prihranijo veliko časa, da ne raziskujemo že raziskanega, ampak izkušnje vključimo v svoj način dela v dobro naših pacientov. Anamneze postanejo jasno vodene, rezultati hitrejši in natančnejši, naše delo še bolj suvereno.*

Kaj nas torej čaka v letu 2023?

Uganili ste👐 še več homeopatije, še več novega znanja. Letos ga bomo uživali skupaj, v živo.
Takoj v januarju se srečamo na z novembra prestavljenem Simpoziju Homeopatske sekcije z Dr. Ano Klikovac in holističnim uvodom kolegice Darje Hrastnik: novi datum je SOBOTA, 21.januar 2023, Kemofarmacija, naslov simpozija je PRIMERJAVA HOMEOPATSKIH ZDRAVIL TREH KRALJESTEV. Prepričana sem, da nam bo Ana znala na svoj energičen način postaviti trdne temelje za uporabno strukturo in lažje razlikovanje posameznih skupin zdravil.

Spomladi nas čaka torej občni zbor sekcije z volitvami in strokovnim predavanjem. Prosim napišite mi, katera tematika bi vas še posebej zanimala.
Leto 2023 je tudi volilno leto, ko se bom po osmih letih poslovila in predsedovanje predala naslednici. Rekonstituirali bomo tudi izvršni in nadzorni odbor Homeopatske sekcije, zato vas ponovno VLJUDNO POVABIM, da se pridružite in sooblikujete naše prihodnje delovanje.
In kaj nas bo vodilo v letu 2023: mogoče čuječnost, odpiranje navzven, prepuščanje toku, sprejemanje spremenljivosti življenja? Enostavno zavedanje, hoja po svetu z odprtimi očmi, ko opazimo znamenja: otroški poreden nasmeh, estetski grafit, zmrznjeno konico nosu, odsev luči v luži, mlad parček v objemu. Zaupati mehanizmom naše podzavesti, ki tečejo po svoje, dokler se ne zgodi *Aha* moment, ko naši možgani, če se za to trudimo ali ne, zložijo koščke sestavljanke v pravilen odgovor, rešitev, spoznanje – tako pri delu s pacienti kot v življenju nasploh.

V letu 2023 vam želimo torej predvsem ravnovesje, pa veliko lepih trenutkov, ki se nam bodo
vtisnili v spomin.

Alenka Andjelić Dolžan, Homeopatska sekcija SFD

Nazaj