Med finalisti International Medis Awards 2021 tudi 7 slovenskih predstavnikov

Za nagrade International Medis Awards for Medical Research 2021 so se lahko potegovali zdravniki in farmacevti, ki so svoje znanstvenoraziskovalne prispevke objavili v uglednih znanstvenih publikacijah s faktorjem vpliva, višjim od 1,500. Na natečaj se je letos prijavilo 229 raziskovalcev iz Avstrije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije. Vsem visokim kriterijem za mesto nominiranca za International Medis Awards je ustrezalo 181 prijav.

 

Slavnostna podelitev nagrad bo letos 25. novembra ob 17. uri Za ožjo strokovno javnost in medije bo dogodek v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani, širša publika pa bo podelitev lahko spremljala v živo na spletu.

 

O International Medis Awards for Medical Research

 

International Medis Awards for Medical Research so nagrade za izstopajoče raziskovalne dosežke v devetih državah srednje in jugovzhodne Evrope na devetih medicinskih področjih. So priznanje prodornim zdravnikom in farmacevtom, ki poleg rednega dela tudi raziskujejo. Brez njih ni inovacij v medicini in farmaciji niti učinkovitega obvladovanja bolezni.

 

Prijavljena znanstvenoraziskovalna dela ocenjuje neodvisna mednarodna strokovna komisija, ki izbere nominirance, finaliste in zmagovalce za posamezno področje. V mandatnem obdobju 2021–2024 komisijo vodi prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm., s Katedre za farmacevtsko biologijo Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani.

 

Zmagovalcem na slavnostnem dogodku podelijo unikatni kipec Bodočnost (The Future), umetniško delo uveljavljenega kiparja Jakova Brdarja. Finalisti in zmagovalci prejmejo tudi finančno nagrado.

 

Natečaj je v letu 2014 ustanovilo slovensko farmacevtsko podjetje Medis, ki je tudi danes glavni pokrovitelj natečaja.

 

Več na: www.medis-awards.com.

Med 19 finalisti iz 7 držav je tudi 7 slovenskih predstavnikov. Ti so:

  • Maša Bošnjak, farmacija
  • Borut Kobal, ginekologija
  • Luka Roškar, ginekologija
  • Katja Pavšič, nevrologija
  • Makedonka Atanasovska Velkovska, oftalmologija
  • Peter Kopač, pulmologija in alergologija
  • Mateja Sirše, revmatologija
Nazaj