Podelitev Minařikovega odličja in Minařikovih priznanj 2022

Gledališče Tartini, Piran: Slovensko farmacevtsko društvo je 12. maja 2022 podelilo nagrade za izjemne zasluge pri razvoju farmacevtske stroke v slovenskem in mednarodnem prostoru. 

 

Minařikovo odličje je prejela Tajda Miharija Gala, mag. farm., spec.

 

Minařikova priznanja so prejeli:

izr. prof. dr. Mojca Kerec Kos, mag. farm.,

Brigita Mavsar Najdenov, mag. farm., spec.,

Danica Novak Malnar, mag. farm., in

izr. prof. dr. Matej Štuhec, mag. farm., spec.

 

Priznanja sta podelila prof. dr. Marko Anderluh, mag. farm., predsednik SFD in mag. Vojmir Urlep, mag. farm., predsednik odbora za podeljevanje društvenih priznanj.

V Gledališču Tartini so nas glasbeno osvežili Nevergreen Brothers, prireditev pa je povezovala Valentina Plaskan Jordan. ČESTITAMO vsem nagrajencem.🥳

 

O nagradah Minařikovo odličje in Minařikovo priznanje

Minařikovo odličje predstavlja najvišje priznanje Slovenskega farmacevtskega društva, ki ga društvo podeljuje za izjemne dosežke na področju farmacije. Nagradi nosita ime Franca Minařika, zelo spoštovanega mariborskega farmacevta, raziskovalca in zgodovinarja farmacije. Minařik je avtor knjige o zgodovini lekarništva, predaval je na domačih in mednarodnih farmacevtskih kongresih, od leta 1955 je bil tudi predavatelj zgodovine farmacije na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Bil je med ustanovitelji Mednarodnega društva za zgodovino farmacije in član Mednarodne akademije za zgodovino farmacije. Zaradi Minařikove neprecenljive zbirateljske žilice ima danes Pokrajinski muzej Maribor zelo bogato lekarniško zbirko.

Nazaj