Občni zbor 2023

Sekcija seniorjev pri SFD je imela redni občni zbor sekcije 18. 4. 2023 v Kidričevem. V skladu s sklepi občnega zbora objavljamo zapisnik (datoteka spodaj).

Spomladanski izlet 2023: PTUJ in PTUJSKA GORA

18. aprila 2023 smo se s Sekcijo seniorjev SFD odpravili na spomladanski izlet.

Zbralo se je 57 udeležencev, ki smo si skupaj ogledali Ptuj in njegovo okolico.

Naša prva postaja je bila gostilna v Račah, kjer smo si privoščili kavo in prigrizek, za kar se moramo zahvaliti lekarnarju iz Rač, kolegi Miranu Golubu. Od tam smo se zapeljali do Ptuja in si ogledali to naše najstarejše mesto, njegovo mestno hišo in minoritski samostan, nekateri so se povzpeli tudi na grad. Sledil je obisk znane romarske poti na Ptujski gori. Tamkajšnji pater nam je pokazal video predstavitev zgodovine cerkve, povabil nas je tudi, da smo skupaj zapeli dve slovenski narodni pesmi. Potem nam je podrobno predstavil samo cerkev in umetnine, ki jo krasijo.

Nazadnje smo se odpeljali do Kidričevega, kjer nas je čakalo kosilo, pa tudi izvedba letošnjega Občnega zbora sekcije. Razprava na OZ je bila živahna, kaj smo se zmenili pa lahko preberete v zapisniku, ki ga prilagam.

Na koncu smo podelili kolegici Magdaleni Rant Pohvalo sekcije in se ji s cvetjem in aplavzom zahvalili za njeno aktivnost pri delovanju sekcije.

Se vidimo na jesenskem izletu na Koroško, do takrat pa lepo pozdravljeni.

Nazaj